Plinske instalacije

Vozeći se na plin, ostvaruje se ušteda troška goriva od oko 50 posto. Napredak plinskih instalacija je uz rapidni rast cijena benzina i dizela jedan od glavnih faktora popularizacije plina kao pogonskog goriva za automobile.

Današnje instalacije se sastoje od modernih i sigurnih spremnika koji zauzimaju malo mjesta i koji u nekim slučajevima mogu biti gotovo neprimjetni, primjerice, smješteni u prostoru za rezervni kotač. Otprilike ovako izgleda smještaj plinske instalacije na automobilu.

U zadnjem dijelu vozila se nalazi spremnik (na kojem se nalazi multiventil i kutija multiventila), te priključak za vanjsko punjenje koje je, sukladno s novim zakonom obavezno smješteno s vanjske strane automobila, dakle na braniku, ispod branika ili je smješteno tamo gdje ulijevate i benzinsko gorivo.

U prednjem dijelu automobila se nalazi isparivač, elektromagnetni ventil za plin, elektronika za prekidanje elektrodiza (ako se radi o automobilu s ubrizgavanjem), mješač putem kojeg plin ulazi u motor te elektronika za regulaciju smjese plina i zraka (ako se radi o automobilu s katalizatorom) ili stručnog naziva Lambda Control System.
Plinskih spremnika postoje dva oblika; toroidalni (umjesto rezervnog kotača) i cilindrični. Spremnici se mogu postaviti tamo gdje ima prostora za njih, ali da budu postavljeni sukladno s novim zakonom.

Veličine spremnika se proteže od 45 l do 120 l za cilindrične, te 22 l do 70 l za toroidalne spremnike,s time da u svaki spremnik stane 80% njegove stvarne vrijednosti. Dakle u 100 litarski spremnik stane 80 l plina.

O servisu plinskih instalacija Vašeg vozila, o mogućim načinima ugradnje, cijenama, sigurnosti auto plina i kako atestirati plinsku instalaciju u vašem automobilu ili sve ono što niste znali, a zanima Vas možete nas upitati ili poslati upit na našu e-mail adresu.

Ukratko

Vrsta usluge

ugradnja auto plina,
servis plinske instalacije

Ugrađujemo sustave

BRC
Landirenzo
Lovato
Tartarini
...